”Päivääkään emme ole katuneet muuttoa Somerolle”

Suikkarin pariskunta luuli ostavansa vapaa-ajan asunnon, mutta päätyikin pian muuttamaan Somerolle vakituisesti.

Ennestään tuntemattomasta Somerosta tuli viime vuonna uusi kotikaupunki Espoosta muuttaneille Antti ja Johanna Suikkarille. Vanha keltainen puutalo oli löytynyt vapaa-ajan asunnoksi juuri koronapandemian alla. Mökiltä alkoi olla aina vain vaikeampi lähteä takaisin kerrostaloon Espooseen sunnuntai-iltaisin, ja lähtöä alettiin siirtää maanantaiaamuun. Lopulta mökille haluttiin jäädä kokonaan, vaikka työt kuljettivatkin vielä pääkaupunkiseudulle.

Suikkarit eivät vielä muutama vuosi sitten olisi uskoneet muuttavansa maalle, eihän heistä pitänyt tulla omakotiasujiakaan. Keväällä 2021 Suikkareista tuli kuitenkin virallisesti somerolaisia.

”Päivääkään emme ole katuneet!” Antti tuumaa. ”Emme keksi Somerosta mitään negatiivista sanottavaa.”

Molemmat alkoivat muuton jälkeen etsiä töitä lähempää uutta kotia. Johannan työ espoolaisessa lastensuojelussa vaihtui etsinnän jälkeen Someron kaupungin sivistystoimeen. Antti työskentelee vielä virastomestarina valtioneuvostossa, mutta toivoo löytävänsä töitä esimerkiksi asiakaspalvelusta.

Leppoisat ja vilpittömät somerolaiset

Somero on yllättänyt pariskunnan monessa mielessä. Asukasmäärään nähden pikkukaupungin keskusta on heidän mielestään mahtavan aktiivinen. Kenelläkään ei ole kuitenkaan kiire, ja meininki on rentoa.
”Täällä tiedetään, mitä asiakaspalvelu on. Kaupassa tervehditään ja ihmiset ovat iloisia, ulospäinsuuntautuneita, leppoisia ja rentoja”, Antti kehuu.
”Ja vilpittömiä, jäävät juttelemaan ihan niin kuin oltaisiin ennenkin tunnettu”, Johanna jatkaa.
Kaupoista saa hyvin paikallisten tuottajien tuotteita, kuten juureksia, vihanneksia ja kananmunia. Kesällä mansikat ja herneet haetaan Somerniemen kesätorilta. Palvelut ovat tulleet tutuiksi, ja Jussin Baarin ruuat saavat ”ison kymppiplussan”. Paikallinen terveydenhuolto on pelannut upeasti eivätkä lääkärit vilkuile kelloa.
Vanha talo on taipunut hyvin asumisen tarpeisiin. Remonteissa Suikkarit ovat halunneet tarkoituksella työllistää paikallisia pienyrittäjiä.
Tänä keväänä parin piti olla putkiremontin takia evakossa. Paikalliset remonttiyrittäjät hoiti sillä aikaa uudet putket taloon. Ikävä omaan kotiin Somerolle oli kova.

Uuteen kotiseutuun tutustumaan

Tänä kesänä pariskunta aikoo tutustua paremmin uuteen kotiseutuunsa. Listalla ovat ainakin Häntälän notkot, alpakkatila ja Torronsuon kansallispuisto. Kuuluille tanssilavoille lähdetään konsertteihin.
Kesällä jatketaan myös hyvin sujuneita viljelykokeiluja. Perunat, tomaatit ja paprikat ovat onnistuneet aloittelijoillakin. Mansikanviljelyssä on vielä opeteltavaa.
”Mansikkaa saa onneksi Someron toriltakin!” Johanna iloitsee.

Ota yhteyttä

Rakennustarkastaja
Juha Kopra

Someron kaupunki

Someron kaupunginvirasto

Joensuuntie 20, Somero
p. (02) 77911, fax (02) 7488 331

Avoinna ma-pe klo 9-15
info@somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus

p. (02) 77911
ma-pe 9-15

Tutustu

Palava kanto.

© 2023 Someron kaupunki