Sinustako somerolainen?

Somero tosiaan on maanmainio paikka asua, missä elämänvaiheessa tahansa. Lue miksi juuri sinun kannattaisi muuttaa Somerolle, olit sitten seniori, nuori tai vaikkapa uraohjus.

Lapsiperheet

Somerolla lasten kasvattaminen on turvallista ja mutkatonta. Toimivien sivistys- ja sosiaalipalveluiden ansiosta lapsen kasvu on tuettua ja tasokasta. Monipuolinen vapaa-ajan tarjonta on lähes yhtä kattava kuin isoissa naapurikunnissa, ja tekemistä löytyy varmasti jokaiselle lapselle ja nuorelle.

Olipa lapsesi siis tulevaisuuden Linda Lampenius tai oman elämänsä Jackie Chan, löytyy hänelle oiva harrastus Somerolta. Lisäksi somerolaisten lapsiperheiden on mahdollista saada Somerolisää.

Havuharjun pulkkamäki ja laavu ovat loistava paikka viettää talvipäivää koko perheen voimin!

Nuoret

Vaikka maalla ollaan, löytyy Somerolta jos jonkinmoista vapaa-ajan vietettä – myös nuorille! Illanviettopaikkoja kun löytyy useampiakin ja jokanäköistä urheilumuotoa, löytyy ralliradat ja kelkkareitit, leffateatterit ja keilahallit… Ja jos jotain puuttuu, isoihin kaupunkeihin hurauttaa alta tunnissa.

Koulut ovat tasokkaita, varsinkin kun ollaan saatu pränikkä koulukampus keskustaan. Someron erittäin tasokas lukio sekä naapurikunnista löytyvät ammattikoulut ja ammattikorkeakoulu antavat loistavat eväät maailmalle. Yrittäjyyskasvatukseenkin meillä panostetaan kovasti!
Koulut ovat tasokkaita, varsinkin kun ollaan saatu pränikkä koulukampus keskustaan. Someron erittäin tasokas lukio sekä naapurikunnista löytyvät ammattikoulut ja ammattikorkeakoulu antavat loistavat eväät maailmalle. Yrittäjyyskasvatukseenkin meillä panostetaan kovasti!

Kuvassa Someron lukion abeja vuoden 2023 Karonkassa. Abeilla oli juhlapäivän teemana Abivegas.

Uraohjukset

Kyllä uraorioutuneen, teknologiajohteisen bisnesihmisenkin kelpaa tuoda laajakaistansa Somerolle. On hyvät yhteydet, niin tietoliikenteessä kuin katuverkostossa, edullista asumista ja silti järjettömän kaunis ja inspiroiva maisema ympärillä.

Ja kun sadan kilometrin säteellä asuu lähes puolet suomalaisista, voi sanoa jo olevansa keskellä kaikkea. Mutta kuitenkin keskellä ei mitään. Hiljaisuutta siis silloin kun haluat, menoa ja meininkiä varmasti jokaiselle päivälle mikäli sellaista kaipaat.

Seniorit

Maaseudun rauha ja kaupungin palvelut, voiko sitä enää muuta pyytää? Lisäksi on mitättömät jonotusajat, joustavaa palvelua joka paikassa sekä paljon puuhaa aktiivisille ja vähän rauhallisemmillekin. Asuminen on edullista ja turvallista.

Meiltä löytyy monipuolisia palveluita myös ikäihmisille aina kahvakuulasta vesijumppaan ja suolahuoneesta kuntoremonttiin, mm. Uimahalli Loiskeessa ja Monitoimitalolla.

Seniorit keinumassa pihakeinussa.

Me tykkäämme Somerosta ja kovasti!

Miksikö? Siihen on monta eri syytä.

Ota yhteyttä

Rakennustarkastaja
Juha Kopra

Someron kaupunki

Someron kaupunginvirasto

Joensuuntie 20, Somero
p. (02) 77911

Avoinna ma-pe klo 9-15
info@somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus

p. (02) 77911
ma-pe 9-15

Tutustu

Palava kanto.

© 2023 Someron kaupunki