Mäkelä

Uusi asuinalue kauniissa maisemissa, lähellä keskustan palveluita

Mäkelän rauhallinen ja viihtyisä asuinalue rakentuu vajaan kilometrin päähän Someron keskustasta. Mäkelä sijoittuu vanhan pientaloalueen jatkoksi ja alueen länsi- ja pohjoispuolelle jää idyllistä maalaismaisemaa. 19.8. 2024 varattavaksi tulevien parinkymmenen tasamaalla sijaitsevan tontin koot vaihtelevat 1000 neliön molemmin puolin.

Tonttikampanja nopeimmille varaajille 19.8.-30.9.2024

Nopeimmille tontin varaajille tarjoamme – 30 % alennuksen tontin normaalihinnasta, kun varaus tehdään kampanjan voimassaoloaikana 19.8.-30.9.2024.

Tonttikampanja -30%

Mäkelän yllättävät paikannimet ovat M.A. Nummisen käsialaa

Mäkelän ledeillä valaistut kadut on nimetty hauskasti Somerolta kotoisin olevan muusikko, taiteilija ja kulttuurin monitoimimies M. A. Nummisen toimesta. Kadunnimien joukossa on niin Salakätköntietä kuin Aarretietäkin, ynnä muita paikkakunnalta kotoisin olevan taiteilijan lapsuusmuistojen inspiroimia nimiä.

Koti keskellä kaikkea

Mäkelässä asut lähes maaseudun rauhassa, mutta kaupungin palvelut löytyvät aivan kirjaimellisesti kulman takaa. Kävelymatkan päässä sijaitsevat mm. seuraavat palvelut:

  • Lähin ruokakauppa 750 m
  • Someron terveysasema 650 m
  • Lähin alakoulu n. 2 km
  • Jäähalli 1 km
  • Rankkulan kuntorata ja DiscGolf Park 1 km
  • Yläkoulu ja lukio n. 1,4 km
  • Uimahalli, monitoimihalli ja kirjasto n. 1,3 km
  • Alle 2 km säteellä sijaitsee useita päiväkoteja

Autolla hurautat kaikkialle alle 5 minuutissa. Somerolla kaikki on todella lähellä, ruuhkissa ei tarvitse istua ja parkkitilaa löytyy kaikkialta. Pienen kaupungin etuja nekin.


Hinnoittelu

Tonttien hinta on 6,00 €/m2**

*Nopean varaajan alennus – 30 % normaalihinnasta voimassa ajalla 19.8.-30.9.2024 tehdyissä varauksissa.

Rakennustyöt valmistuvat syyskuussa 2024

Mäkelän uusi asuinalue ei ole pohjavesialuetta, joten esimerkiksi maalämpö on sallittu lämmitystapa. Mäkelään on rakennettu jo täydellinen vesi- ja viemäriverkosto, ja ratkaisussa on otettu haltuun myös hulevedet ja niiden tulvareitit. Sähköverkon rakentaa Caruna. Alueelle rakentuu myös Lounean valokuituverkko. Uudisalueen infrarakentaminen on edennyt odotettua ripeämmin, ja sen on määrä valmistua jo syyskuun lopulla, kun viimeistelyt ja katujen asfaltoinnit on saatu vietyä päätökseen.

Rakentamisehdot

Rakentamisaikaa on kaupantekohetkestä kolme vuotta, jonka aikana on rakennettava kaavamääräysten mukainen, vähintään 80 kerrosneliömetrin asuinrakennus.

Mikäli ostaja laiminlyö em. rakentamisvelvoitteen, tämä on velvollinen suorittamaan myyjälle sopimussakkoa 50 % kauppahinnasta määräajan kuluttua umpeen jokaiselta seuraavalta vuodelta viiden vuoden ajan.

Ostaja vastaa tonttien lohkomiskustannuksista (joko suoraan itse tai kaupungin teettämän lohkomisen kustannusosuuden perusteella).

Varaaminen

Tontit tulevat varattaviksi 19.8. alkaen. Seuraa mainontaamme!

Lupa-asiat

Rakennustarkastaja
Juha Kopra

044 7791 242
juha.kopra@somero.fi

Lisätietoa myynnissä olevista tonteista

Rakennustarkastaja
Juha Kopra

Someron kaupunki

Someron kaupunginvirasto

Joensuuntie 20, Somero
p. (02) 77911

Avoinna ma-pe klo 9-15
info@somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus

p. (02) 77911
ma-pe 9-15

Tutustu

Palava kanto.

© 2023 Someron kaupunki