Somero-kummi

Somero-kummi on Someron kaupungin kampanja, jossa etsitään tavallisia somerolaisia kummeiksi ja oppaiksi kaupunkiin muuttaville tai muuttoa harkitseville henkilöille ja perheille.

Kampanjan tarkoitus on mahdollistaa muuttaville henkilöille helppo ja pehmeä laskeutuminen kaupunkiin sekä näyttää mahdollisille muuttajille aitoa Someroa asukkaiden näkökulmasta.

Kummit sitoutuvat yhteen tapaamiseen turvavälit huomioiden. Tämän jälkeen toiminta jatkuu henkilöiden välisen sopimuksen mukaan.

Kummiksi voi hakea kuka tahansa somerolainen 1.2.2021 alkaen.

Somerolle muuttavat voivat hakea itselleen omaa kummiaan 1.4.2021 alkaen. Kummia voidaan hakea jo harkinta-aikana eli ennen varsinaista muuttopäivää.

Yhteistä aikaa Someron valttikorttien parissa

Kampanjaan haetaan kaikenlaisia kummeja; lapsiperheitä, pariskuntia, sinkkuja ja eläkeläisiä. Kummien toivotaan viettävän aikaa muuttajien kanssa. Yhteisiin aktiviteetteihin voi kuulua esimerkiksi kalastamista, kirjastokäyntejä, palloilulajeja, ratsastamista, uimista, saunomista, lavatansseja tai vaikka marjastamista henkilöiden oman kiinnostuksen mukaan.

Maailmalla kaivataan juuri nyt sitä, mitä Somero voi tarjota: luonnon rauhaa, turvaa, puhtautta ja aitoja kokemuksia paikallisten kanssa.

”Tarjoamme kummeille mielenkiintoista mahdollisuutta ryhtyä somerolaisuuden lähettiläiksi ja tavata uusia ihmisiä. Moni muuttaja valitsee Someron rauhoittavan luonnon ja aktiivisen pikkukaupungin palveluiden vuoksi.”

– Sami Suikkanen, Someron kaupunginjohtaja.

Someron valttikortteja ovat upea ja monipuolinen luonto, todistetusti hyvät ja kattavat palvelut sekä tyytyväiset asukkaat. Uusien asukkaiden toivotaan löytävän oppaiden avulla tiensä helposti ja nopeasti näiden asioiden pariin.

Hae mukaan kummiksi

Hae kummiksi täyttämällä oheinen hakulomake tai lähettämällä videohakemus sähköpostitse osoitteeseen osoite. Videohakemuksessa tulee vastata lomakkeessa esitettyihin kysymyksiin, poislukien koko nimesi ja yhteystietosi, jotka tulee liittää videohakemuksen sähköpostiin.

Lähettämällä hakemuksen lomakkeella tai sähköpostitse annat Someron kaupungille luvan julkaista hakemuksen tiedot (poislukien sukunimi ja yhteystiedot) sekä kuvasi ja/tai videosi kaupungin verkkosivuilla (yllättäväsomero.fi) ja kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Haluatko itsellesi Somero-kummin?

Opi uuden kotipaikkasi salat, pyydä pikakurssi monipuolisista palveluista tai tutustu muuten vaan ihka aitoon somerolaiseen.

Täytä hakemus, niin etsimme sinulle sopivan kummin. Tapaat kummisi yhden tai sinusta ja kummistasi riippuen useammankin kerran. Toivomme, että kummitoiminta auttaa sinua asettumaan Somerolle.

Ota yhteyttä

Rakennustarkastaja
Juha Kopra

Someron kaupunki

Someron kaupunginvirasto

Joensuuntie 20, Somero
p. (02) 77911, fax (02) 7488 331

Avoinna ma-pe klo 9-15
info@somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus

p. (02) 77911
ma-to 8-16
pe ja aattopäivät klo 8-15

Tutustu

© 2023 Someron kaupunki